saiko logo saiko surfreizen saiko snowboardreizen low
 
SNOWBOARDENSURFEN GOOD NEWS EMAILING OVER ONS CONTACT FAQ VERZEKERINGEN REISVOORWAARDEN REISGELD GARANTIE SOCIAL MEDIA FACEBOOK YOUTUBE TWITTER

organisatie

1994


SAIKO is in 1994 door Richard Rotgans opgericht als kleding label voor boarders. Het ideaal in die tijd was: boarders uit de Lage Landen support geven en zodoende de groei van de boardscene stimuleren. SAIKO heeft met veel trots teamrijders kunnen opnemen als: Remco van Wijk, Dennis Mulder, Laurens Nijse, Frederik ‘de Witte’ van den Bossche, Mark Souman, Pau Vilaseca, Dimitri Billet, alle leden van Undeclinable, maar team A startte natuurlijk met de onvergetelijke gebroeders Cabas!
De nodige feestjes en een enkele skateboardtrip later, kwam in 1996 Miguel Zandwijken met het initiatief om SAIKO uit te breiden met ‘expeditions’.

expeditions


SAIKO expeditions: reizen voor boarders door boarders, het hele winterseizoen aanbiedingen en ingaand op de speciale wensen van snowboarders. De eerste bestemming werd Risoul 1850. Samen met Miguel vertrok ik uit Amsterdam om de eerste reis te begeleiden. De hele nacht onderweg en met champagne ontbijten, om vervolgens de eerste gasten te verwelkomen. We waren in de sneeuw met het beste gezelschap denkbaar, echte liefhebbers, dus heel veel rijden, heel veel feesten en heel belangrijk: een relaxte vibe.

Met de eerste stagiar van SAIKO, kregen we een regelrechte fijnproefer van het boarden in onze gelederen: Ruben ‘Peej’ Poldermans. Hij heeft een onuitwisbare stempel achtergelaten als het gaat om freeriden en is nog steeds van de partij als er veel poeder ligt...

De opname van de surf- en skatereizen in 1999 maakte SAIKO de eerste reisorganisatie die alle orginele boardsporten aanbood. Inmiddels is de kledinglijn stopgezet, het SAIKO team gewisseld en het doel verscherpt: MEER BOARDEN! Als organisatie willen we, met behoud van de relaxte vibe, meer doen voor boarders tijdens de reis en terug in Nederland of België. De bijzondere belevenis van het snowboarden is door de groei van de sport afgenomen, maar bij SAIKO behouden we die oorspronkelijke vibe, door op grootse wijze kleinschalig te blijven.

Door de deskundigheid van Froukje Vloet, die in de SAIKO crew werd opgenomen in 2000 lopen de reizen soepeler dan ooit, zonder dat dat ten kosten gaat van onze flexibiliteit of speciale aandacht voor bijzondere wensen.

Sinds 2001 draagt Jeroen van Rooy zorg voor het surfcamp in Zarautz. Daarmee heeft SAIKO focus kunnen leggen op progressief boarden gecombineerd met ‘good vibrations’ Big up aan de gehele SAIKO familie!, zij geven SAIKO roots and culture!

it’s all ride...
Richard Rotgans
top back
footer
Wallie