Hintertux Gletscher
Hintertuxer Gletscher is de naam voor een tweetal gletsjers: de Tuxer Ferner en de Riepenkees, gelegen bij het plaatsje Hintertux. De gletsjer kan bereikt worden per kabelbaan, met de drie gondel liften. Het hoogste punt waar men naartoe kan reizen per kabelbaan is 3.250 meter hoog. Wanneer je uit Gletscherbus 3 stapt zit je op de Gefrorene Wand en heb je een adembenemend uitzicht over de omliggende bergtoppen, tot in Italië aan toe.

De gletsjer is het enige gebied in Oostenrijk en samen met het gebied van Zermatt in de wereld, waar je het hele jaar kan snowboarden.

Het gebied is in de winter onderdeel van het skigebied Zillertal 3000 waar ook Mayrhofen onder valt. Het heeft 86 kilometer, voornamelijk brede pistes waarvan veel blauw en rood zijn. Er zijn stoeltjes liften en sleepliften en het fameuze BetterPark funpark..

Let op! Gletschers hebben gletscherspleten. Het freeriden op een gletscher is extra gevaarlijk. Hou hier rekening mee als je buiten de pistes gaat boarden!


Hintertux specials


- Superhoge, sneeuwzekere gletscher
- Alle dagen van het jaar open
- Liften tot 3.250 m
- 86 Piste kilometers
- BetterPark / FamilyPark
- Pistes, Park en Poeder!

Interactieve pistekaart HintertuxOff piste rijden op de Hintertux Gletscher


Na verse sneeuwval lonkt de poeder naast de piste. Hou er rekening mee dat je op een gletsjer rijdt. Met name in de zomer en de hersft zijn de sneeuwbruggen die gletscherspleten bedekken nog dun. En kan je al op 20m naast de piste gletscherspleten aantreffen.
Hou hier rekening mee bij de afweging om off piste te gaan rijden!

Off piste rijden is altijd op eigen risico.
Tip: Wil je dit veilig doen: huur dan een gediplomeerde berggids in.


Skibus


Op vijf minuten loopafstand van het Gasthof is het trein en busstation van Mayrhofen. Hiervandaan vertrekken regelmatig ski bussen naar Hintertux, alwaar je de lift naar de gletscher kan nemen.

Eigen bus tijdens Park Hill


Tijdens Park Hill rijdt er een eigen touringcar bus dagelijks heen en weer naar de gletscher. Deze is in eerste instantie bedoeld voor de Rookies en degene die bus vervoer heeft geboekt vanuit Nederland. Maar bij voldoende plaats kunnen alle Park Hill deelnemers hiervan gebruik maken.

NB! ’S Ochtends wordt de tijd dat de bus weer terug rijdt gecommuniceerd. Als je mee terug naar het Gasthof wilt rijden, die je er zelf voor te zorgen dat je weer op tijd bij de bus bent.

top back