Tips voor reizen met de auto naar Mayrhofen


Met de auto


Met de auto reizen wordt steeds populairder. Voor vertrek ontvang je een gedetailleerde routebeschrijving naar het Gasthof Zillertal. Verwacht je voor 10 uur ’s ochtends of na 10 uur ’s avonds aan te komen, geef dat dan zo vroeg mogelijk door zodat er rekening mee gehouden kan worden.

Bij aankomst is er direct voor het Gasthof Zillertal een parkeerplaats en wordt je in de Riders Lounge ontvangen en verder geholpen.

dots

Autobahn vignet


Vergeet niet een vignet te kopen en te plakken voor je Oostenrijk in gaat.

autobahn vignet

duur

10 dagen
2 maanden
1 jaar

prijs 2016

€ 8,80
€ 25,70
€ 85,70

prijs 2017

€ 8,90
€ 25,90
€ 86,40

dots

Winterbanden en sneeuwkettingen


Het is in Oostenrijk verplicht om tussen 1 november en 15 april bij winterse omstandigheden met winterbanden te rijden. Buiten deze periode kan het op bergwegen alsnog verplicht worden gesteld. Een vereiste bij het gebruik van winterbanden is dat deze minimaal 4 mm profiel moeten hebben. Wanneer je tijdens winterse omstandigheden bij een ongeval betrokken raakt en je gebruikt geen winterbanden, dan kan je (mede) aansprakelijk gesteld worden.

Sneeuwkettingen mogen alleen worden gebruikt indien dit noodzakelijk is en het wegdek niet beschadigd wordt. Op sommige plaatsten zijn sneeuwkettingen verplicht wat dan aangegeven wordt met het verkeersbord. De aangeraden snelheid betreft hierbij 40 km per uur.

Tips sneeuwkettingen:


- Neem (werk)handschoenen mee om te helpen bij het monteren.
- Leg de sneeuwkettingen bovenop de bagage.
- Neem een zaklamp mee, als je in het donker aankomt.
- Zoek op tijd een veilige parkeerplaats om de kettingen te monteren.
- Monteer de sneeuwkettingen op de aangedreven wielen.
- Controleer na de eerste gereden meters of de sneeuwkettingen nog strak om het loopvlak liggen.top back